Riscul - de ce este important pentru investitii

Atunci cand investesti urmaresti sa obtii venituri suplimentare dar, castigul nu este singura dimensiune a unei investitiei cea de a doua fiind riscul. In general, cu cat este mai mare riscul unei investitii, cu atat este mai mare si potentualul castig.

Continue Reading

Ce este ciclul economic si de ce e important pentru investitii

Ciclul economic este succesiunea perioadelor de crestere si diminuare a activitatii economice. In cadrul miscarii ciclice se evidentiaza patru faze - expansiune, maxim, contractie si depresiune de unde si definitia data de unii economisti: ciclul economic este perioada de la inceputul unei contractii a activitatii economice pana la inceputul urmatoarei contractii.

Continue Reading

Investitii - 7 instrumente in care poti investi

Investitiile sunt o cheltuiala cu achizitionarea unui bun sau serviciiu in speranta obtinerii in viitor a unor venituri mai mari, dar probabile. Totusi investitia se deosebeste de consum prin faptul ca bunul sau serviciul achizitionat nu satisface o nevoie imediata (hrana, imbracaminte, casa etc) dar care prin utilizare sau detinere si revanzare ulterioara, sper ca imi va aduce in viitor pe langa recuperarea cheltuielii initiale si un venit suplimentar.

Continue Reading