De ce este importanta educatia financiara

Bancile si alte institutii financiare asalteaza din ce in ce mai mult consumatorii cu optiuni de creditare - posibilitatea de a opta pentru carduri de credit sau posibilitatea de a folosi creditul pentru a plati alte credite -este usor sa intri in probleme financiare daca nu ai cunostinte despre credite sau balanta de credit.

Continue Reading

Greseli frecvente in reducerea datoriilor

Toata lumea stie ca e o idee buna sa diminuezi din povara datoriilor. Cu mai putine datorii, economisesti banii dati pe dobanzi si reduci riscul unei catastrofe financiare daca venitul tau dispare sau nu mai poti face platile. Unii se descurca mai bine la reducerea datoriilor decat altii. Ce greseli cheie ii impiedica pe oameni sa-si plateasca datoriile.

Continue Reading

Credite - 5 actiuni care te pot ajuta sa-ti platesti ratele la timp

Statisticile spun ca unul din patru romani care au credite mai mari de 20.000 ron are rate intarziate si asta la sfarsitul anului 2010. Fie ca ai doar un credit ipotecar sau la acesta se adauga si un leasing pentru masina, unul sau mai multe credite de nevoi personale si unul sau mai multe carduri de credit, situatia economica nationala nu te ajuta deloc sa iti platesti ratele la timp si fara sa fii stresat din cauza lor. Cele 5 actiuni de mai jos te pot ajuta sa-ti platesti creditele la timp si daca se poate chiar in avans.

Continue Reading

Carduri de credit - 6 lucruri pe care trebuie sa le stii

Cardul de credit a fost folosit pentru prima data in 1920 in SUA pentru vanzarea de combustibil catre posesorii de automobile. In 1938, mai multe companii americane au inceput sa-si accepte unele altora cardurile de credit. Cu toate acestea abia in 1958 a fost emis primul card de credit al carui mecanism era apropiat de cel al cardurilor de credit din zilele noastre.

Continue Reading