Cautarea unei case poate fi mai usoara cu ajutorul planificarii

Cautarea unei case poate fi complicata, presiunea de a gasi casa potrivita pentru nevoile familiei tale e aceeasi atunci cand vrei sa cumperi (e cea mai mare investitie din viata) dar si cand vrei sa inchiriezi (nu e placut sa te muti iar cand abia ai terminat de despachetat). Chiar daca vrei sa cumperi sau sa inchiriezi, iata doua fise pe care le poti tipari si care te vor ajuta la cautarea case visurilor tale, sau cel putin cea care satisface cele mai multe dintre cerintele tale.

Continue Reading

Costuri ascunse ale detinerii unei case

Plata ratelor creditului ipotecar este doar inceputul. Costurile suplimentare pe care le presupune detinerea unei case iti pot ruina bugetul. E simplu pentru cei care sunt pentru prima data proprietari sa fie prinsi in euforia cumpararii unei case si sa uite de adevaratele costuri ale detinerii unei lucuinte. Asigura-te ca le iei in considerare ca bugetul tau sa ramana un instrument util.

Continue Reading

Imobiliare - 8 modalitati pentru a evita sa cumperi o casa nepotrivita

Greseala cea mai intalnita la cei care isi cumpara o casa este ca o fac bazandu-se pe sentimente si nu pe calcule si evenimente concrete. Aceasta insemna ca adesea ca platesc mai mult decat ar trebui sau ca sunt dezamagiti atunci cand descopera defecte ale noii case, cartierul nu este chiar asa cum au crezut sau casa e prea mare sau prea mica si nu se potrveste cu stilul de viata al familiei. Cumpararea unei case este in general cea mai mare investitie pe care o faci deci trebuie sa ai in vedere toate aspectele atunci cand te hotarasti sa cumperi.

Continue Reading

Cumparare vs. inchiriere

Inainte de inceperea crizei imobiliare, intrebarea inchirere vs. cumparare a unei locuinte avea un singur raspuns: daca iti poti permite si vei sta acolo sufficient de mult cat sa iti recuperezi costurile tranzactiei, iti cumperi locuinta. Situatia a stat asa pentru ca indiferent de generatie proprietate unei case era vazuta ca o evidentiere a statutului social si financiar. 

Continue Reading