Casatoria si Asigrarea de Viata - Term Life

Ziua nuntii este una dintre cele mai fericite zile ale unui cuplu, deci nu exista nici un motiv ca in cadrul ei sa-si gaseasca locul o decizie financiara importanta. Insa, imediat dupa marele eveniment trebuie sa aveti o discutie serioasa despre finantele familiei, iar asigurarea de viata trebuie sa faca parte din aceasta discutie.

Tinerii casatoriti si asigurarea de viata

Majoritatea tinerilor casatoriti nu au nevoie de un nivel mare de acoperire a riscurilor prin asigurarea de viata dar incheierea unei asigurari de viata atunci cand esti tanar este o decizie corecta. Cu cat esti mai tanar cu atat esti mai sanatos si vei obtine cele mai buna cotatii pentru asigurarea de viata.

Pe masura ce incepi sa achizitionezi bunuri pentru familia ta (o masina sau o casa) incepi sa ai si datorii si este important sa te asiguri ca esti acoperit in eventualitatea unei catastrofe. Este usor sa platesti ratele la casa atunci cand esti membru al unei familii cu 2 venituri, dar unii oameni poti trezi "stramtorati" din punct de vedere financiar daca s-ar intampla ceva partenerului si va trebui sa supravietuiasca cu un singur venit.

Cat de mare trebuie sa fie acoperirea pe asigurarea de viata

Nivelul sumei asigurate de care ai nevoie depinde de mai multe variabile - venitul tau, numarul de persoane aflate in intretinere, suma totala pe care o datorezi, statutul tau de proprietar sau chirias etc. In orice caz suma asigurata trebuie sa fie suficienta pentru a permite familiei tale supravietuitoare sa-si mentina stilul de viata. Indiferent daca suma asigurata este de 40.000 RON sau 80.000RON sau mai mult, membrii familiei trebuie sa aiba siguranta financiara pana cand vor fi capabili sa produca un venit sufient pentru ei insisi si pentru creditele ramase.