Cum pot sa economisesc mai mult

 

Read more

Modalitati de a strange avansul pentru casa

Daca vrei o locuinta dar nu te incadrezi la "Prima Casa", nu-ti ramane decat varianta de a contracta  un credit ipotecar standard. Daca optezi pentru aceasta varianta de imprumut primul lucru pe care trebuie sa-l ai este avansul cerut de banca. 

Pentru a strange 20-30% din viitorul credit e nevoie de concentrare, disciplina si de cele mai multe ori ajutor din exterior.

 • 1. Deschide un cont separat pentru avans

  Deschide un cont de economii sau depozit flexibil, desi dobanzile nu sunt atractive, sau orice fel de cont separat dedicat numai strangerii avansului.

 • 2. Stabileste plata automata catre contul pentru avans

  Economisirea este usoara si uneori usor de suportat atunci cand stabilesti plata automata (saptamanala sau o data la doua saptamani) din contul curent catre contul de economii.

 • 3. Aloca avansului sumele pe care le primesti suplimentar

  Fie ca e vorba de un cadou in bani sau de o prima neastepata transfera-le imediat catre contul de economii.

 • 4. Economiseste orice marire de salariu

  Atunci cand primesti o marire de salariu pastreaza-ti stilul de viata si diferenta intre noul si vechiul salaru pune-o automat doparte in contul de economii pentru avans.

 • 5. Vinde din lucrurile pe care le detii dar nu le folosesti

  Banii obtinuti din vanzarea lucrurilor pe care nu le mai folosesti (echipament sprotiv, electronice etc) economiseste-i pentru avans.

 • 6. Cere ajutorul familiei

  Oricat de mic ar fi ajutorul lor tot conteaza. Cere-le ajutorul si anunta-i ca in locul lampei urate primite "pentru cand o sa ai casa ta" de la matusa, preferi echivalentul in bani al bunului pentru a te putea auta sa ai casa ta.

 • 7. Cere ajutorul angajatorului

  Unele companii, desi foarte putine, au programe de a-si ajuta angajatii la strangerea avansului pentru crediutul ipotecar. Intreaba la departamentul de Resurse Umane despre aceste facilitati.